Disappearing tags

Discuss Tag, an open source metadata editor for audio files.
Post Reply
The Gonif
Posts: 7
Joined: Thu Apr 17, 2008 12:23 pm

Disappearing tags

Post by The Gonif » Mon May 26, 2008 10:49 pm

Hi there,

Something odd just happened with Tag -- can someone tell me if this is normal? I've been tagging some Monkey's Audio (.APE) music files on my PowerPC Mac. When I read those files into Tag on an Intel Mac, the tag metadata all comes up blank. If I tag the file on the Intel Mac and then open it in Tag on the PPC Mac again, then *it* comes up with blank metadata.

Is there some endian issue at play here? Is this a known issue?

Thanks!

User avatar
sbooth
Site Admin
Posts: 2445
Joined: Fri Dec 23, 2005 7:45 am
Location: USA
Contact:

Re: Disappearing tags

Post by sbooth » Thu May 29, 2008 6:25 am

Does this problem happen with other files types (FLAC or Vorbis) or only with APE files?

The Gonif
Posts: 7
Joined: Thu Apr 17, 2008 12:23 pm

Re: Disappearing tags

Post by The Gonif » Thu May 29, 2008 6:46 am

Ah, that's it. It seems that it is only .ape files that come up with blank metadata when viewed in Tag on the Intel Mac; flac files are fine. Do you think there's a bug in the Mac port of the Monkey's Audio code? How surprising that nobody noticed this before!

User avatar
sbooth
Site Admin
Posts: 2445
Joined: Fri Dec 23, 2005 7:45 am
Location: USA
Contact:

Re: Disappearing tags

Post by sbooth » Thu May 29, 2008 5:37 pm

It could be a bug in the port, or it could be an error in the compilation. I'll see if I can figure it out.

The Gonif
Posts: 7
Joined: Thu Apr 17, 2008 12:23 pm

Re: Disappearing tags

Post by The Gonif » Thu Jun 12, 2008 11:11 am

Stephen, have you had a chance to look at this? I was 1/2 way through the huge project of tagging my music collection when I noticed the issue. I'm not sure if I should continue using the PPC Mac or start over using the Intel Mac.

Thanks!

User avatar
sbooth
Site Admin
Posts: 2445
Joined: Fri Dec 23, 2005 7:45 am
Location: USA
Contact:

Re: Disappearing tags

Post by sbooth » Thu Jun 12, 2008 9:44 pm

I haven't had a chance yet to investigate this.

The Gonif
Posts: 7
Joined: Thu Apr 17, 2008 12:23 pm

Re: Disappearing tags

Post by The Gonif » Fri Jun 13, 2008 2:52 am

Ok, no worries. I just thought I'd follow up. Whenever or ifever you get a chance, that'd be great.

Thanks!

The Gonif
Posts: 7
Joined: Thu Apr 17, 2008 12:23 pm

Re: Disappearing tags

Post by The Gonif » Tue Sep 02, 2008 8:55 pm

Just out of curiosity, has anyone else noticed this?

Dim
Posts: 1
Joined: Wed Nov 12, 2008 2:35 am

Re: Disappearing tags

Post by Dim » Wed Nov 12, 2008 3:40 am

Yes, the same here. The tag fields of APE files filled on a PowerPC look blank on MacBook Pro. They look blank not only in Tag, but also in Cog and Play. Moreover, they also look blank when run under Windows XP (Foobar2000) on a MacBook Pro.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests