Resolved: Build error -> Revision 150

Discuss the development and future direction of Play.
Post Reply
User avatar
krmathis
Posts: 233
Joined: Thu Feb 02, 2006 11:05 am
Location: Oslo, Norway

Resolved: Build error -> Revision 150

Post by krmathis » Mon Nov 06, 2006 6:18 pm

I get the following error building revision 147:
Checked out revision 147.
...
CompileC build/Play.build/Release/Play.build/Objects-normal/ppc/DynamicPlaylist.o /Users/user/Development/Play/trunk/ManagedObjects/DynamicPlaylist.m normal ppc objective-c com.apple.compilers.gcc.4_0
cd /Users/user/Development/Play/trunk
/usr/bin/gcc-4.0 -x objective-c -arch ppc -pipe -Wno-trigraphs -fobjc-exceptions -fpascal-strings -fasm-blocks -Os -Wreturn-type -Wunused-variable -fmessage-length=0 -mtune=G5 -fvisibility=hidden -mmacosx-version-min=10.4 -I/Users/user/Development/Play/trunk/build/Play.build/Release/Play.build/Play.hmap -mdynamic-no-pic -F/Users/user/Development/Play/trunk/build/Release -F/Users/user/Development/Play/trunk/Frameworks -F/Users/user/Development/Play/trunk/Frameworks -F/Users/user/Development/Play/trunk/Frameworks -F/Users/user/Development/Play/trunk/Frameworks -F/Users/user/Development/Play/trunk/Frameworks -I/Users/user/Development/Play/trunk/build/Release/include -I/Users/user/Development/Play/trunk/Frameworks/taglib.framework/Headers -I/Users/user/Development/Play/trunk/Frameworks/mp4v2.framework/Headers -I/Users/user/Development/Play/trunk/build/Play.build/Release/Play.build/DerivedSources -isysroot /Developer/SDKs/MacOSX10.4u.sdk -include /Library/Caches/com.apple.Xcode.501/SharedPrecompiledHeaders/Play_Prefix-fvmhvcijetfztvgpzpjoameninmd/Play_Prefix.pch -D__MACOSX__ -c /Users/user/Development/Play/trunk/ManagedObjects/DynamicPlaylist.m -o /Users/user/Development/Play/trunk/build/Play.build/Release/Play.build/Objects-normal/ppc/DynamicPlaylist.o
powerpc-apple-darwin8-gcc-4.0.1: /Users/user/Development/Play/trunk/ManagedObjects/DynamicPlaylist.m: No such file or directory
powerpc-apple-darwin8-gcc-4.0.1: warning: '-x objective-c' after last input file has no effect
powerpc-apple-darwin8-gcc-4.0.1: no input files
** BUILD FAILED **
Seems like you forgot to check in 'ManagedObjects/DynamicPlaylist.m'

When I am on it. Would it be an idea if you check in the needed frameworks as well? Especially since you don't provide it for download on your website (as you did for Max earlier)?


Edit:
After posting this I saw that revision 150 was available. With which I get a different error message:
Ld /Users/user/Development/Play/trunk/build/Play.build/Release/Play.build/Objects-normal/ppc/Play normal ppc
cd /Users/user/Development/Play/trunk
/usr/bin/g++-4.0 -o /Users/user/Development/Play/trunk/build/Play.build/Release/Play.build/Objects-normal/ppc/Play -L/Users/user/Development/Play/trunk/build/Release -F/Users/user/Development/Play/trunk/build/Release -F/Users/user/Development/Play/trunk/Frameworks -F/Users/user/Development/Play/trunk/Frameworks -F/Users/user/Development/Play/trunk/Frameworks -F/Users/user/Development/Play/trunk/Frameworks -F/Users/user/Development/Play/trunk/Frameworks -filelist /Users/user/Development/Play/trunk/build/Play.build/Release/Play.build/Objects-normal/ppc/Play.LinkFileList -framework Cocoa -framework AudioToolbox -framework AudioUnit -framework CoreAudio -framework CoreData -framework FLAC -framework Growl -framework ogg -framework vorbis -framework mpcdec -framework taglib -framework Sparkle -framework mac -framework mp4v2 -framework wavpack -framework OggFLAC -arch ppc -Wl,-Y,1455 -mmacosx-version-min=10.4 -isysroot /Developer/SDKs/MacOSX10.4u.sdk
/usr/bin/ld: multiple definitions of symbol .objc_class_name_Playlist
/Users/user/Development/Play/trunk/build/Play.build/Release/Play.build/Objects-normal/ppc/Playlist-B79A878B.o definition of absolute .objc_class_name_Playlist (value 0x0)
/Users/user/Development/Play/trunk/build/Play.build/Release/Play.build/Objects-normal/ppc/Playlist-B79A878B.o definition of absolute .objc_class_name_Playlist (value 0x0)
/usr/bin/ld: multiple definitions of symbol .objc_class_name_AudioStream
/Users/user/Development/Play/trunk/build/Play.build/Release/Play.build/Objects-normal/ppc/AudioStream-040695AA.o definition of absolute .objc_class_name_AudioStream (value 0x0)
/Users/user/Development/Play/trunk/build/Play.build/Release/Play.build/Objects-normal/ppc/AudioStream-040695AA.o definition of absolute .objc_class_name_AudioStream (value 0x0)
/Users/user/Development/Play/trunk/build/Play.build/Release/Play.build/Objects-normal/ppc/AudioStream-040695AA.o definition of absolute .objc_class_name_AudioStream (value 0x0)
collect2: ld returned 1 exit status
** BUILD FAILED **
Thanks a lot! :)
Last edited by krmathis on Mon Nov 06, 2006 9:58 pm, edited 1 time in total.

User avatar
sbooth
Site Admin
Posts: 2445
Joined: Fri Dec 23, 2005 7:45 am
Location: USA
Contact:

Post by sbooth » Mon Nov 06, 2006 7:32 pm

I just ran into the same issue myself. I'm not sure what the cause is- I am looking into it.

For the time being, you can make a Debug build which should work (it does for me).

User avatar
krmathis
Posts: 233
Joined: Thu Feb 02, 2006 11:05 am
Location: Oslo, Norway

Post by krmathis » Mon Nov 06, 2006 7:46 pm

Debug build succeeded.
Nice to know that you are looking into the build problem...

User avatar
sbooth
Site Admin
Posts: 2445
Joined: Fri Dec 23, 2005 7:45 am
Location: USA
Contact:

Post by sbooth » Mon Nov 06, 2006 9:02 pm

I've posted a build of revision 151, along with the frameworks for those who desire to compile from source. The build problem was a strange one- multiple files with the same name were in the project but were only showing up once.

User avatar
krmathis
Posts: 233
Joined: Thu Feb 02, 2006 11:05 am
Location: Oslo, Norway

Post by krmathis » Mon Nov 06, 2006 9:13 pm

Stephen, thanks a lot for your fast fix!
Revision 151 compiled successfully as a Release build. :)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest