Play: Menu buttons do not work

Get help on playing your audio with Play.
Post Reply
hornung
Posts: 9
Joined: Wed Mar 28, 2007 8:09 am
Contact:

Play: Menu buttons do not work

Post by hornung » Wed Mar 28, 2007 11:57 am

Play: Menu not visible...
I am running -v560 now. The problem is, that the menu does not work - all menu points are grayed out (therefore, for example, the creation of a playlist is not possible)

in the old version, every thing worked fine. The problem is since -v552 (where it was stated, that some file had to be deleted - I did so)

I am running the latest version of MacOS 10.4.

any help would be very welcome,
ch

User avatar
sbooth
Site Admin
Posts: 2445
Joined: Fri Dec 23, 2005 7:45 am
Location: USA
Contact:

Post by sbooth » Wed Mar 28, 2007 3:15 pm

This is very strange. In the Playlist menu, the 'New Playlist' and 'New Smart Playlist' options should always be available. What about the File Menu? Are any command available in that one?

hornung
Posts: 9
Joined: Wed Mar 28, 2007 8:09 am
Contact:

Post by hornung » Wed Mar 28, 2007 6:12 pm

sbooth wrote:This is very strange. In the Playlist menu, the 'New Playlist' and 'New Smart Playlist' options should always be available. What about the File Menu? Are any command available in that one?
thanks for the reply:

to be more precise:
- all the "top menus" are visible "File, Edit, ...)
- however, all "sub-menus" are grayed-out, except Edit/Find, Spelling, Special characters...

again: this only happens since -v472. Could you make an "old version" available just to find out whether that one still works?

thanks,
ch

User avatar
sbooth
Site Admin
Posts: 2445
Joined: Fri Dec 23, 2005 7:45 am
Location: USA
Contact:

Post by sbooth » Wed Mar 28, 2007 6:39 pm

Can you try moving the ~/Library/Application Support/Play/Library.sqlite file somewhere else and relaunching Play? It sounds like the library database might be the older format.

Another question: do any messages appear in the console log when you run Play?

hornung
Posts: 9
Joined: Wed Mar 28, 2007 8:09 am
Contact:

menu button do not work

Post by hornung » Thu Mar 29, 2007 7:39 am

hi,
many thanks for the prompt reply
1. I installed -v564
2. I *removed* the Library.sqlite as well the Play folder

-> Effect:
after relaunching, a new Play folder was created as well as a new .sqlite. However, nothing changed

hornung
Posts: 9
Joined: Wed Mar 28, 2007 8:09 am
Contact:

Play/Menu buttons do not work: log

Post by hornung » Thu Mar 29, 2007 7:45 am

hi,

here is the log:

===== 2007-März-29 9:40 Uhr Europe/Berlin =====
2007-03-29 09:40:57.877 Play[311] Exception raised during posting of notification. Ignored. exception: *** -[NSCFArray objectAtIndex:]: index (-1) beyond bounds (7)

obviously, there is something wrong here...

best regards,
ch

scott brown
Posts: 26
Joined: Wed May 24, 2006 10:41 pm

Post by scott brown » Fri Apr 20, 2007 2:57 am

I have the same problem. All menu options are greyed out and I can't play anything

(on a macbook pro)

User avatar
sbooth
Site Admin
Posts: 2445
Joined: Fri Dec 23, 2005 7:45 am
Location: USA
Contact:

Post by sbooth » Sun Apr 29, 2007 5:09 am

Just a follow up, but I assume if you delete the preferences that everything works?

hornung
Posts: 9
Joined: Wed Mar 28, 2007 8:09 am
Contact:

menu buttons do not work

Post by hornung » Wed May 02, 2007 9:19 am

the new version does not even start;

ch

===== 2007-Mai-02 11:16 Uhr Europe/Berlin =====
2007-05-02 11:17:06.352 Play[413] Exception raised during posting of notification. Ignored. exception: *** -[NSCFArray objectAtIndex:]: index (-1) beyond bounds (7)

User avatar
sbooth
Site Admin
Posts: 2445
Joined: Fri Dec 23, 2005 7:45 am
Location: USA
Contact:

Post by sbooth » Wed May 02, 2007 1:59 pm

Did you delete the Library.sqlite3 and org.sbooth.Play.plist files? I added some new columns and database fields in r722 so the old versions of those files no longer work.

hornung
Posts: 9
Joined: Wed Mar 28, 2007 8:09 am
Contact:

Menu buttons do not work

Post by hornung » Wed May 02, 2007 5:11 pm

hi,

now, it works PERFECTLY!
-> many thanks

ch

PS: hope that album arts will follow soon...

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests